Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

GYÖNGY Nemzetközi Folklórfesztivál - Gyöngyös

Gyöngyös 2022. augusztus 05. - 2022. augusztus 07.
Hely3200 Gyöngyös


GYÖNGY Nemzetközi Folklórfesztivál - Gyöngyös
A Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál Gyöngyösön már évek óta megrendezésre kerül és számtalan izgalmas programban bővelkedik. A több napos rendezvénysorozaton több magyar és külföldi együttes is színpadra lép.
A fesztivál kiemelkedő esemény a város életében, amelyet az önkormányzat is magáénak érez, és az a sok-sok civil segítő is, aki minden alkalommal megkönnyíti a szervezők munkáját tolmácsként, kísérőként. Ugyanígy a nézőközönség, akik már évente ehhez a rendezvényhez igazítják szabadságukat. A nyitó- és záró gála mindig tömött nézőtér előtt zajlik. A környező települések is versengnek a csoportokért, akik vidéki helyszíneken is fellépnek. Külföldi táncosok minden földrészről voltak már, kivétel Ausztrália. A vendéglátó Vidróczki Néptáncegyüttes természetesen minden alkalommal föllép és Gyöngyös másik néptáncegyüttese az Borostyán Néptáncegyüttes is.
Helyszín: Gyöngyös, Fő tér 

Közeli fürdő

Gyöngyösön az egész évben nyitva tartó fürdő várja a kikapcsolódásra vágyó vendégeket. Gyöngyöstől körülbelül 40 km-re találjuk a demjéni fürdőket. A tengerpartot idéző Termáltó Fürdő a felnőtteknek és gyermekeknek is kellemes kikapcsolódást és élményeket nyújt egész évben. A demjéni barlangfürdő 2015-től várja a látogatókat a Demjéni Termál Völgyben. A vízhőmérséklet 30-38 Celsius fok közötti és medencénként változó. Az elvarázsolt, földalatti vízi világ a fürdőzés élményét a fények, színek játékával teszi még különlegesebbé. A kitörő vulkánt jelképező, óriási őserdei katlan és a benne lévő csúszdatornyok még tovább fokozzák az élményt; a szórakozáson kívül a pihenést, a kikapcsolódást és a gyógyulást is szolgálja minden generáció számára.


Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Gyöngyös
Látnivalók